CONTROLE HOUDEN

DOOR EEN TRANSPARANTE WERKWIJZE

CONTROLE HOUDEN DOOR EEN TRANSPARANTE WERKWIJZE

DE WERKWIJZE OM JOUW PROJECT SUCCESVOL TE MAKEN

De werkwijze hangt enigzins af van wat er precies nodig is om jouw merk succesvol te maken.
Maar altijd is tijdens je project creative strategist Jacco je aanspreekpunt. Dat zorgt ervoor dat je steeds iemand spreekt die niet alleen precies op de hoogte is van de status van jouw project maar gedurende het project ook een uitstekende sparring partner voor je is. En daardoor kun je lekker snel stappen maken. 

ONLINE PROJECT IN SPRINTS

Als internetbureau, werkt Bureau Berg zoveel mogelijk in kleine sprints. Een 'agile-achtige methodiek dus. Dit zorgt ervoor dat er een goede focus komt op elk onderdeel van je website, app of videoanimatie. Bovendien kan dan uitgeprobeerd worden welke aanpak in de praktijk het beste werkt.
Een stuk flexibeler dan wanneer alles vooraf gedefiniërd wordt, dus zodra het kan, dan graag. 

ONLINE DOELSTELLINGEN

Heb je die nog niet geformuleerd? Bureau Berg kan daar prima je klankbord voor zijn. Want wat wil je bereiken met je project? Is een redesign van je website nodig om ervoor te zorgen dat je meer klanten aantrekt? Voldoet je huidige CMS niet en kost het veel teveel tijd in je back office?
Of wil je voor je content marketing een interactieve videoanimatie inzetten die je product of dienst nu eens helder uitlegt in een minuutje en ook nog eens voor een betere conversie zorgt?

Post its

ONLINE STRATEGIE

Als internetbureau zit online in het bloed van Bureau Berg. Maar we gaan niet meteen bouwen. Je merkstrategie is minstens zo belangrijk, want hoe ziet het speelveld eruit waarin jouw merk zich bevindt? Waar ligt de ruimte die we kunnen claimen? Kunnen we daar een pay off / slogan uit destilleren? En hoe vertaalt zich dat naar al die communicatiekanalen? App maken, doen of niet? Kortom, hoe vertalen we het verhaal van jouw merk naar de mediakanalen?

De ruim vierentwintig jaar ervaring die Jacco heeft opgedaan met zowel lokale als internationale merken, kan je daar vast bij helpen.    

ONLINE CONCEPT

Met de strategie als uitgangspunt, creëren we een (online) concept. Hier bepalen we welke consumententrends we aan willen laten sluiten op de strategie en positionering en hoe we de grootste waarde toevoegen aan je doelgroep. De pay off/slogan, is hierbij ook belangrijk voor de oprichting van het interactieve concept.

FUNCTIONALITEIT WEBSITE

Na de strategie en het concept zijn gedefinieerd, starten we met het uitwerken van de vereiste functionaliteit. Met welke functionaliteit kunnen we een verschil maken? In een aantal mockups / wireframes verduidelijken we deze functionaliteit.

wireframe

ONLINE CREATIE

De art-director maakt op basis van de (online) strategie, het (online) concept, de benodigde functionaliteit, huisstijl en doelgroepen een grafisch ontwerp. Dit ontwerp wordt aan je gepresenteerd in een aantal afbeeldingen. Hierbij worden de keuzes die de art-director gemaakt heeft, duidelijk toegelicht. Ook legt hij uit wat de huidige trends in design zijn, zodat jouw ontwerp niet morgen alweer achterhaald is. Hierdoor krijg je een mooie indruk van de look & feel van jouw project.

PRODUCTIE EN TESTEN

Afhankelijk van het type project, starten developers met de productie. 'Front-end developers' realiseren de 'voorkant' van je website, terwijl 'back-end developers' de focus leggen op het installeren, configureren en het koppelen van de website met een Content Management Systeem (CMS), zoals SilverStripe. Ze zorgen ook voor het opzetten van debenodigde database en een soepele integratie met toepassingen zoals MailChimp , zodat je nieuwsbrieven kunt versturen. 

STAGING SERVER

Tijdens de productie, kun je de voortgang op onze 'staging server monitoren. Dit geeft je een goed inzicht in de status van je project, zodat het proces zo transparant mogelijk voor je zal zijn.
Zodra je project voltooid is, zullen we alles uitvoerig testen op verschillende browsers en apparaten, zoals smartphones, tablets en desktop computers.

HOSTING WEBSITE

Indien je project om een website gaat en deze goed getest is, plaatsen we je nieuwe website op de live webserver van jezelf of die van Bureau Berg. Als interactief bureau, beschikken hiervoor dan ook over een betrouwbare en flexibele 'Cloud'-omgeving. Hierdoor kunnen we snel tijdelijk extra servers bijzetten, mocht je tegen de grens aanlopen van de capaciteit van de server of indien je de limiet van het dataverkeer dreigt te bereiken waardoor je campagne- of brand website zou kunnen uitvallen. Onze hosting zorgt dus goed voor je campagne of website. Hoe succesvol deze dan ook is!

Deze cloud hosting is verbonden met het internet via een drietal datacentra in Amsterdam waardoor je website op één van de best verbonden plekken in Europa wordt gehost.

Datacenter

PROMOTIE WEBSITE

De laatste stap in je project, is te zorgen voor flinke promotie onder je doelgroep. Zo kunnen we een promotiecampagne opzetten, een mailing voor je versturen via Mailchimp en een Google AdWords-campagne uitrollen. Als interactief bureau denken we hierbij vooral aan online kanalen, maar we hebben ook goede ervaring met combinaties van offline (print, radio, TV, outdoor) en online. Denk daarbij bijv. aan een radio commercial als aanjager van de traffic naar je landingpage van je campagne. 

09 oktober 2014  |  Jacco van den Berg   |  Creative Strategist - Bureau Berg

 

SPARREN OVER JOUW MERK?

Neem dan nu vrijblijvend contact op met creatief strateeg Jacco van den Berg

RELEVANTE ARTIKELEN
INTERNETBUREAU IN AMSTERDAM
Webdesign,Web Apps, Video Animaties

INTERNETBUREAU IN AMSTERDAM

LEES VERDER
Interactief bureau Amsterdam | Bureau Berg
CREATIEF STRATEEG - JACCO VAN DEN BERG
Webdesign,Web Apps, Video Animaties

CREATIEF STRATEEG - JACCO VAN DEN BERG

LEES VERDER
Interactief bureau Amsterdam | Bureau Berg
BUSINESS PARTNERS
Webdesign,Web Apps, Video Animaties

BUSINESS PARTNERS

LEES VERDER
Interactief bureau Amsterdam | Bureau Berg
PLAATS REACTIE
Internetbureau Amsterdam

Bedankt voor je commentaar! We gaan je commentaar z.s.m. lezen.

Close Overlay
Ontvang maandelijks gratis tips en verbeter zo je website!

In onze privacy- & cookieverklaring lees je hoe we respectvol omgaan met je e-mailadres.

BUREAU BERG


Westerdoksdijk 711-C
1013 BX AMSTERDAM
THE NETHERLANDS

E: info@bureauberg.nl
T: +31(0)20-4275097

KvK: 34.22.11.71, Amsterdam
BTW: NL1706.60.886.B01

Vrijblijvende afspraak maken

Vul onderstaand formulier in met de gewenste datum en tijdstip, dan bellen wij je z.s.m. terug of bel zelf even met 020-4275097.

Bedankt voor je bericht.