BIJZONDERELOCATIEHUREN.NL

VAKANTIE VIEREN IN EEN MONUMENT

WEBDESIGN VOOR NON-PROFIT!

WEBDESIGN VOOR RESPONSIVE WEBSITES

Klant: Vereniging Hendrick de Keyser

Gevraagd: Verzorg het webdesign voor twee responsive websites, incl. CMS

Ingezette diensten: Concept, creatie, productie, hosting

URL: www.bijzonderelocatiehuren.nl

 

VAKANTIE IN EEN MONUMENT

Vereniging Hendrick de Keyser heeft een prachtig huizenbezit in Nederland en een aantal daarvan zijn beschikbaar voor tijdelijke verhuur. Bijvoorbeeld voor bijzondere gelegenheden zoals een bruiloft of een zakelijke presentatie. Maar je kunt ook je vakantie doorbrengen in een oude watermolen aan het riviertje de Geul. Of in een eeuwenoud statig pand met bedstee en koetshuis.

En om dat onder de aandacht te brengen, wilden ze graag twee responsive websites laten maken. Eén responsive website waarop je bijzondere locaties kunt huren voor speciale gelegenheden en een tweede responsive website waarop je een monument kunt huren voor je vakantie.

PRAGMATISCHE AANPAK

Omdat beide responsive websites om dezelfde functionaliteit vroegen, besloten we om het pragmatisch aan te pakken. Zo ontwikkelden we eerst de responsive website 'Bijzondere locatie huren' en gebruikten die opzet daarna ook voor 'Monument en Bed'. Dat scheelt natuurlijk flink in het benodigde budget en doorlooptijd in de productie van de twee responsive websites.

De websites verschillen echter van doelgroep. Zo vraagt een website waarop je locaties aanbiedt om te trouwen, om een andere uitstraling dan een website waarop je monumenten voor je vakantie verhuurt. De een moet stijlvol worden, terwijl de andere responsive website qua uitstraling wat losser mag zijn om zo dat vakantiegevoel te krijgen. Net een verschillend webdesign dus. 

WEBDESIGN BIJZONDERE LOCATIE HUREN

Hieronder zie je het ontwerp wat we gemaakt hebben voor de responsive website 'Bijzondere locatie huren'. Een wat chique uitstraling waarbij de link met de huisstijl van vereniging Hendrick de Keyser duidelijk aanwezig is. We hebben veel ruimte gebruikt voor beeld, om zo de bijzondere locaties goed te kunnen laten zien. Zo heeft de homepage bovenaan een slider waar zowel één als meerdere foto's en video's kunnen worden geplaatst. De 'volgende/vorige'-knoppen zijn hierbij conditioneel dus als er maar één foto of video is geplaatst, dan worden die niet getoond. 

WEBDESIGN MONUMENT EN BED

Het webdesign voor 'Monument en Bed' is wat speelser en luchtiger. Vrolijke kleuren die meteen een prettig vakantiegevoel geven, zodra je de homepage van de responsive website opent. Ook wordt hier op de homepage een Google Maps getoond die een overzicht biedt van de locaties waar de monumenten staan. Tegelijkertijd is goed te zien dat de functionaliteit van beide websites die ze wilden laten maken, vrijwel overeenkomt. Een navigatiebalk in de header, een conditionele slider daaronder en, onder de Google Maps, twee kolommen met tekst en beeld.  

Overview InBrowser1024x768

DETAILPAGINA

Op de detailpagina van beide websites die ze wilden laten maken, bieden we een combinatie van zowel beleving als functionele informatie. De beleving wordt o.a. verkregen door tekst en beeld én door de ervaringen te tonen van mensen die dat monument al als vakantiewoning hebben gebruikt.

Door deze beleving proberen we mensen te interesseren en te enthousiasmeren om een monument te huren voor hun vakantie via de responsive website.

Door de functionele informatie, bereiken we mensen die al een stap verder zijn in het 'koopproces' en willen weten hoeveel het kost, wat de faciliteiten zijn en wanneer de locatie beschikbaar is. Een grote, rode knop met 'call to action' moedigt aan om direct te reserveren.

Details InBrowser1024x768

CONTENT MANAGEMENT SYSTEM

Voor beide responsive websites die ze wilden laten maken, kozen we voor Silverstripe, een uiterst gebruiksvriendelijk Open Source CMS dat ook goed scoort in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Silverstripe draait op een krachtig framework wat er o.a. voor zorgt dat gedistribueerd content management goed is toe te voegen. Zo kan de content van de website door verschillende afdelingen worden onderhouden, terwijl de afdeling verhuur de aanvragen ontvangt. 

RESPONSIVE WEBSITE

Zoals elke website die klanten willen laten maken, zijn ook deze websites als responsive website opgezet. Steeds vaker boeken mensen een vakantie via hun smartphone of tablet, dus was deze aanpak zeker relevant. Responsive of adaptive design zorgt ervoor dat beide websites op allerlei apparaten en browsers goed wordt weergegeven. Bijvoorbeeld op grote schermen op je desktop computer, maar ook op smartphones en tablets.
Lees ook "Responsive website laten maken?"

30 oktober 2014  |  Jacco van den Berg   |  Creative Strategist - Bureau Berg

 

WAAROM VOOR BUREAU BERG KIEZEN?

Wat zijn je voordelen? Welke klanten vertrouwden al op internetbureau Bureau Berg?
De beste redenen op een rijtje!

RELEVANTE ARTIKELEN
WEBDESIGN VOOR B2B?
Webdesign,Web Apps, Video Animaties

WEBDESIGN VOOR B2B?

LEES VERDER
Interactief bureau Amsterdam | Bureau Berg
CAMPAGNEWEBSITE VOOR B2B?
Webdesign,Web Apps, Video Animaties

CAMPAGNEWEBSITE VOOR B2B?

LEES VERDER
Interactief bureau Amsterdam | Bureau Berg
ACTIESITE FAST MOVING CONSUMER GOODS?
Webdesign,Web Apps, Video Animaties

ACTIESITE FAST MOVING CONSUMER GOODS?

LEES VERDER
Interactief bureau Amsterdam | Bureau Berg
HENDRICK DE KEYSER: REDESIGN WEBSITE
Webdesign,Web Apps, Video Animaties

HENDRICK DE KEYSER: REDESIGN WEBSITE

LEES VERDER
Interactief bureau Amsterdam | Bureau Berg
PLAATS REACTIE
Internetbureau Amsterdam

Bedankt voor je commentaar! We gaan je commentaar z.s.m. lezen.

Close Overlay
Ontvang maandelijks gratis tips en verbeter zo je website!

In onze privacy- & cookieverklaring lees je hoe we respectvol omgaan met je e-mailadres.

BUREAU BERG


Westerdoksdijk 711-C
1013 BX AMSTERDAM
THE NETHERLANDS

E: info@bureauberg.nl
T: +31(0)20-4275097

KvK: 34.22.11.71, Amsterdam
BTW: NL1706.60.886.B01

Vrijblijvende afspraak maken

Vul onderstaand formulier in met de gewenste datum en tijdstip, dan bellen wij je z.s.m. terug of bel zelf even met 020-4275097.

Bedankt voor je bericht.